GreenArrow, :lol: :lol: :lol:
[O2] metaliczne brzęczenie
Zwiń
X
-
[O2] metaliczne brzęczenie
Witam.
Pytanie jak w temacie. Podczas zimy przed wjazdem do swojego nieogrzewanego garażu pomimo tego mam zwyczaj "opukiwać" chlapacze aby wewnątrz śnieg mi nie opadł i nie stała woda. Podejrzewam, że w takim postępowaniu nie jestem odosobniony. Z uwagi, że jest to pierwsza zima z moim szkodnikiem i pierwsze "opukiwanie" zastanowił mnie jeden dźwięk. Podczas opukiwania lewego tylnego chlapacza słychać metaliczne brzęczenie wydobywające się jakby ze zderzaka. Nie jest to odgłos luźnej np. śrubki a raczej metalowej blachy niedokładnie przykręconej. Czy jest to taka metalowa osłona jaką widziałem w moim poprzednim focusie znajdująca się pod podwoziem a całym układem wydechowym, czy może być jakaś inna przyczyna. Wszelkie sugestie mile widziane. Pozdrawiam wszystkich szkodników.
-
-
Wydech może być luźny w jednym miejscu, może być to również blacha, o której wspominasz. Tam za wiele nie ma do brzęczenia tak naprawdęJest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm, Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6
Komentarz
-
Komentarz